• Mała łazienka – twardy orzech do zgryzienia?Mała łazienka – twardy orzech do zgryzienia?
    Łazienka – jedno z najważniejszych pomieszczeń w każdym domu oraz mieszkania. W niej kąpiemy się, bierzemy prysznic, myjemy zęby, czy też wykonujemy pranie. Dlatego też, wyposażona być ona musi w …
  • Prace remontowe i projekt wystroju wnętrzaPrace remontowe i projekt wystroju wnętrza
    W nowym domu musimy decydować się zarówno na wykonanie prac remontowych, jak i na przygotowanie wystroju wnętrza. W zależności od tego, jakie rozwiązania wybierzemy, możemy stworzyć znacznie lepsze warunki do …
  • Dlaczego nie decydujemy się na posiadanie dzieci?Dlaczego nie decydujemy się na posiadanie dzieci?
    Jak wskazują badania wykonywane przez polskich socjologów, rodzina jest jednym z najważniejszych aspektów wskazywanych przez młodych ludzi. Gdy chcemy zrozumieć, dlaczego nie decydujemy się na dzieci, jako społeczność, musimy w …

    Wyposażenie kuchni w restauracji. Prowadzenie własnej restauracji wydaje nam się być bułką z masłem. Tymczasem rzeczywistość okazuje się nie być taka różowa. Wyposażenie lokalu potrafi pochłonąć ogromne sumy pieniędzy, a sprostanie czasem absurdalnym wymogom inspekcji sanitarnych wcale nie jest takie proste. Wyroby ze stali nierdzewnej powinny się znaleźć na wyposażeniu każdej kuchni. Meble, noże czy garnki wykonane z tego tworzywa nie pochłaniają zapachów, są odporne na brud i ścieranie i na pewno posłużą nam przez długie lata. Trudne może też okazać się wyposażenie pomieszczenia jadalnego. Klienci mają coraz wyższe wymagania i nikt już nie zawita w progi restauracji wyposażonej jak typowy mleczny bar. Warto pamiętać, że bardzo duże znacznie ma też kadra pracownicza, jaką zatrudnimy. Dobry, doświadczony kucharz to połowa sukcesu. kelnerzy powinni z uśmiechem służyć pomocą, posiadać wiedzę w zakresie serwowanych przez nas dań i mieć takie podejście do klienta, by ten zechciał do nas a najbliższej przyszłości wrócić, polecając nas innym.

    Leave a Reply