• Miłe wnętrzaMiłe wnętrza
    Miłe wnętrza będą się wiązały przede wszystkim z dostosowaniem ich do zapotrzebowania mieszkańców. Muszą dobrze oddziaływać na samopoczucie domowników, a w tym mogą pomóc np. kolory ścian, podłóg, czy sufitów. …
  • Dezynfekcja tanio warszawaDezynfekcja tanio warszawa
    Sanepid. Normy czystości w niektórych miejscach pracy są bardzo surowe. Gdzie musimy dbać o czystość bardzo dokładnie i nie możemy sobie pozwolić na nawet minimalną ilość brudu? Oczywiste jest to, …
  • Syndrom opuszczonego gniazda – trudny czas dla rodzicówSyndrom opuszczonego gniazda – trudny czas dla rodziców
    W życiu każdego rodzica przychodzi taki moment, kiedy dorosłe dziecko opuszcza dom i wyprowadza się czy to na studia czy do swojego mieszkania, niektórzy nawet wyjeżdżają daleko, za granicę. Takie …

    Wyposażenie kuchni w restauracji. Prowadzenie własnej restauracji wydaje nam się być bułką z masłem. Tymczasem rzeczywistość okazuje się nie być taka różowa. Wyposażenie lokalu potrafi pochłonąć ogromne sumy pieniędzy, a sprostanie czasem absurdalnym wymogom inspekcji sanitarnych wcale nie jest takie proste. Wyroby ze stali nierdzewnej powinny się znaleźć na wyposażeniu każdej kuchni. Meble, noże czy garnki wykonane z tego tworzywa nie pochłaniają zapachów, są odporne na brud i ścieranie i na pewno posłużą nam przez długie lata. Trudne może też okazać się wyposażenie pomieszczenia jadalnego. Klienci mają coraz wyższe wymagania i nikt już nie zawita w progi restauracji wyposażonej jak typowy mleczny bar. Warto pamiętać, że bardzo duże znacznie ma też kadra pracownicza, jaką zatrudnimy. Dobry, doświadczony kucharz to połowa sukcesu. kelnerzy powinni z uśmiechem służyć pomocą, posiadać wiedzę w zakresie serwowanych przez nas dań i mieć takie podejście do klienta, by ten zechciał do nas a najbliższej przyszłości wrócić, polecając nas innym.

    Leave a Reply